A+
a-

Werkgroep Groen

De Werkgroep Groen zet zich in om het groen in en rondom Hoogland te behouden en te versterken samen met de bewoners, en in het bijzonder jongeren.

Jaarlijks wordt een grote schoonmaakactie opgezet in samenwerking  met Jong Hoogland om de wijk weer netjes te maken.

De Werkgroep Groen heeft evenals de Werkgroep Mobiliteit een lesaanbod voor kinderen op de basisschool. In deze les is er aandacht voor het groen rond de school en wordt er met de kinderen gepraat over de gevolgen van zwerfafval waarna er gezamenlijk een schoonmaakronde in de omgeving van de school wordt gehouden. In de klassen wordt enthousiast gereageerd en vol ongeloof horen de kinderen dat bijvoorbeeld plastic er nog ligt als zijzelf tweemaal zo oud zijn geworden. Direct daarna gaat de klas zelf opruimen in de omgeving met prikstokken en vuilniszakken in de hand en gele hesjes voor de veiligheid. Tot hun eigen verbazing worden telkens weer hele vuilniszakken vol opgehaald, zelfs als een andere klas er een week eerder ook was. Na afloop trakteert de Werkgroep op appels en een pakje drinken. Dan kijken de jonge opruimers naar een film over afvalrecycling. Het doel van dit lesaanbod is kinderen bewust te maken van het groen in hun omgeving en hen te laten beseffen wat zwerfafval doet met het milieu.
Waar worden spijkers of fleecetruien van gemaakt? Vraag het aan de schoolkinderen, die die ons lesprogramma hebben gevolgd, ze weten het nu allemaal. Zie hier een impressie van de schoolklassen die in 2014 hebben meegedaan:

WG Groen en scholen 2014

De Werkgroep Groen  heeft ook de Vlinderroute ontwikkeld en uitgezet om de vlinderstand in Hoogland te verbeteren. Hiervoor zijn speciale bloemen en planten gezaaid in minituintjes rond de twintig vlinderpalen.  U kunt hier de folder downloaden, waarin u meer kunt lezen over de vlinderroute. Nieuwe enthousiaste tuiniers zijn zeer welkom. Er zijn nog leuke plekken vrij. Rij eens de route en meld je aan als tuinier. Je mag het tuintje naar eigen inzicht inrichten, kennis en ervaring is niet noodzakelijk!

Meer weten over  de Werkgroep Groen of ons lesprogramma?  Heeft u suggesties voor aanvullende activiteiten of wilt u zelf de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld als tuinier van een vlindertuintje?  Neem dan contact op met Arthur Hooijer (werkgroepgroen@gmail.com of 033-480 3535).