A+
a-

Succesverhalen Buurtbudget

Feestelijk opening pomp Steenhouwerstraat/Schrijnwerkerlaan (1 november 2015)

Opening_waterpomp_2_DSC06648

Dankzij een bijdrage uit het buurtbudget is een pomp geplaatst in het speeltuintje op de hoek van de Schrijnwerkerlaan en Steenhouwerstraat. De kinderen zijn er maar wat blij mee!

 

Zomerse temperaturen tijdens het Straatfeest van De Bik (4 juli 2015)

Met temperaturen van 30 graden en meer op de thermometer was het sfeertje tijdens het straatfeest van De Bik bijzonder zomers en feestelijk te noemen.

Bijna alle bewoners uit de straat waren van de partij toen op 4 juli de BBQ van start ging. Een bont en gemêleerd gezelschap met echt oude en nieuwe bewoners hebben genoten van de sfeervol aangeklede buitenplaats van Keizer & zoon Schilderwerken.  Voor de kinderen was er een heus springkussen geregeld dat mede door het buurtbudget van WBT Hoogland mogelijk was gemaakt.

Organisatie had even zorg over het voedsel (voor 60 personen) hoe houden we dat koel, en hoe voorkomen we dat het vers bestelde vlees niet zou bederven.  Gelukkig wist Keurslagerij G van de Klashort (onze mede bewoner uit de straat) raad en waren de zorgen zo verdwenen.. met een gekoelde wagen strategisch geparkeerd vlakbij de BBQ’s ging alles kakelvers zo op de grill.

Een genoeglijke avond kon zorgeloos van start gaan en hebben we genoten van de door buurtbewoners zelf meegebrachte salades. Verhalen over vroeger kwamen los en werden er allerhartelijkste gesprekken gevoerd met oud en jong. Een mooie vraag was: wat is eigenlijk jou specialiteit…? Een heel verhaal volgde over werken op boorplatforms. Zo leerde je de buren eens op een andere manier kennen.

Vol verbazing hebben de meeste van ons ook de band van Highfivejazz.nl leren kennen en bleek onze buurman Peter de virtuoos spelende bassist van deze groovy live spelende band.  Voordat het kinderbedtijd was heeft Daan Smit alle feestgangers op de gevoelige plaat vast gelegd. Het feest ging nog tot in de late uurtjes nog door. Gelukkig hebben we de foto’s nog.  Samen feesten.. voor herhaling vatbaar! Daar waren alle bezoekers het over eens!

 

“De meid” en “Buren” door het Sint Maartentoneel in De Kroon vrijwel uitverkocht 

Het Sint Maartentoneel bracht op zaterdag 11 april 2015 voor een bijna uitverkochte zaal een tweeluik: De meid en Buren, twee stukken van Herman Heijermans. In 1905 schreef Herman Heijermans De Meid, een  Komedie van haat over een vrouw die overspel pleegt, de haatdragende huishoudster  die erachter komt en haar chanteert, en wat er gebeurt als de man terugkomt van zijn zakenreis. De eenakter Buren uit 1903 wordt nog altijd veel gespeeld. Het stuk heeft geen ondertitel, maar je zou het de Komedie van de onverdraagzaamheid kunnen noemen. De eenakter is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de schrijver. De regie was in handen van Ronald Stout. De voorstelling werd dit jaar gespeeld in “De Kroon”, het theater dat een aantal jaren terug nog De Kamers heette. Het is een goede zaak dat dit gebouw weer in gebruik is. Dankzij een bijdrage uit het buurtbudget 2015 heeft het Sint Maartentoneel dit jaar alles rond gekregen, zodat weer veel mensen uit Hoogland en omgeving van de voorstelling konden genieten.

Alice van Loen

Sint Maartentoneel

 

Hooglandse Maatjes opgetogen over komst duofiets!

De Hooglandse Maatjes zijn zeer verguld met de komst van de duofiets in mei 2015.  Met dank aan de gulle gevers: Commissie Buurtbudget, Diaconie Inham Ondernemersvereniging, Rode Kruis Stichting Bewonersinitiatieven Wit-Gele Kruis.  Ook danken zij Rijwielhandel Blom voor hun loyale medewerking en een aantal inwoners van Hoogland die zich hiervoor belangeloos hebben ingezet.

duofiets

 

Het tuinconcert van Zangstudio Annemiek Maissan was een zeer geslaagd evenement!

tuinconcertjuli2014

Op zondag 29 juni 2014 vond het Tuinconcert plaats door leerlingen van Zangstudio Annemiek Maissan in de tuin van Park Schoonoord 14.  Tijdens de opbouw van het podium door Gert Kelder van Idebo op zaterdag was het al duidelijk dat er ook gezorgd moest worden dat publiek en zangers tijdens het concert niet nat zouden regenen. Er werden tenten geplaatst en Gert Kelder zorgde voor een professionele overkapping van het podium. De ochtend verliep nog met een stevige plensbui, maar daarna klaarde het op en tijdens het concert scheen de zon, waardoor een nog vrolijker sfeer kon ontstaan.

De zangers en zangeressen lieten zich van hun beste kant horen en zien. Het openingslied: “Happy” werd met veel plezier door het publiek meegezongen en –geklapt. Er waren verstilde liedjes, maar ook spetterende nummers waarbij het dak eraf ging! Ca. 100 man/vrouw publiek passeerde het hek.  Onder hen waren veel jongeren en kinderen die gezellig naast elkaar in het gras zaten te luisteren. De ZAM huisband speelde geweldig en gaf alle zangers het vertrouwen dat ze nodig hadden om de zenuwen de baas te blijven en net zo mooi te zingen als ze tijdens de repetities hadden laten horen. In menig optreden overtrof de zanger zichzelf en werd opgetild door de goede begeleiding en het enthousiaste publiek.

Een compilatie van het concert is te vinden op de site van Hoogland tv. De video gemaakt door Ton van ’t Klooster geeft een goede indruk van de gezellige middag: http://www.hoogland-online.nl/mediatheek/video/episode/11947/tuinconcert-avi/.We danken het publiek voor hun bereidheid om te komen luisteren, maar vooral danken we alle mensen die hebben meegeholpen om deze middag weer tot een succes te maken.

Tot slot: Dank aan de financiële  bijdrage van het buurtbudget van het WBT Hoogland. Mede door deze bijdrage is het mogelijk om elk jaar op de laatste zondag van juni een dergelijk concert te houden!

 

Buurtfeest Langenoord (Oude Kerklaan, Kerklaan en Kloosterlaan) was supergezellig

Dit jaar mochten wij 103 personen van groot naar klein en van jong naar oud begroeten op het Langenoord buurtfeest op zaterdag 6 september 2014. ’s Middags was er voor de volwassenen een fietstocht van een kilometer of 15 georganiseerd, zoals altijd werd er voor een natje en een droogje gezorgd, waaronder het jaarlijkse advocaatje! Om 18 uur konden de kinderen t/m 12 jaar genieten van een overheerlijke pannenkoek, welke elk jaar door ‘In den Gloeiende Gerrit’ gesponsord wordt! Jongens bedankt! Aansluitend kregen de kinderen allemaal een aardbei/vanille ijsje met spikkeltjes! Omdat er ook kleine kinderen waren, die niet zo lang meer hun oogjes open konden houden, kregen we een vervroegd optreden van enkele jeugdige Langenoorders met het nummer Tsjoe Tsjoe Wa, dit leidde tot een overvol podium (foto rechts).

Mede door de bijdrage van het buurtbudget WBT Hoogland stond er een springkussen in de vorm van een kasteel op het plein, waar de kinderen heerlijk de hele zaterdagmiddag/avond en zondagmorgen op hebben kunnen springen. Daarna was het tijd voor de BBQ’ers, onder het genot van een hapje en drankje werd er gezellig met elkaar bij gekletst. De pleinplaybackshow werd dit jaar gewonnen door Tom. (foto rechts). Hij kroop in de huid van Pharrel Williams met het liedje “Happy”. Hij kreeg de wisselbeker overhandigd van de nieuwe “Henny Ruud Huisman van Middelaar”. Alle kinderen die meegedaan hadden kregen een mooie medaille met lint in de kleuren groen/geel, net zoals de Hooglandse vlag. Het feest duurde tot in de late uurtjes en was wederom, mede ook door de zwoele temperatuur een groot succes.

 

Mooie voorstelling door het Sint Maartentoneel

Hakken_StMaarten_2014

Op 29 maart heeft het Sint Maartentoneel een mooie voorstelling gegeven in de theaterzaal van het Corderius College te Amersfoort van het toneelstuk “Hakken” geschreven en geregisseerd door Ronald Stout. Een mooi en humorvol stuk over hoe het kan gaan bij een erfenis, heel herkenbaar voor veel mensen. Daarom was er op 9 en 10 mei ook nog een uitverkochte zaal in Tejater Thuis in de Nieuwstraat.Het buurtbudget heeft ook dit jaar weer een bijdrage geleverd, waarvoor onze hartelijke dank.

 

Buurtbudget Hoogland steunt revalidatietuin Meander Medisch Centrum

fotoziekenhuistuin

AMERSFOORT – De Ronde Tafel Baarn-Soest overhandigde 18 juli een cheque ter waarde van €10.000 aan de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Het bedrag komt geheel ten goede aan de aanleg en inrichting van een revalidatietuin achter het nieuwe ziekenhuis. Ook Buurtbudget Hoogland deed een duit in het zakje.

Er zijn op dit moment diverse scholen, bedrijven (waaronder Fysio Amersfoort in Hoogland), landelijke fondsen en particulieren betrokken bij dit project. Doordat het ziekenhuisbudget alleen gebruikt kan worden voor medische zorg, zoekt de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum donateurs voor allerlei extra’s en aanvullende voorzieningen. Het is meestal niet fijn als je naar het ziekenhuis moet, wat is het dan belangrijk dat je in een prettige en fijne omgeving kan verblijven. Daar draagt dit project aan bij.

De revalidatietuin wordt gebruikt voor een allerlei patiëntengroepen, waaronder kinderen met een beperking die in de tuin leren schommelen, hinkelen, steppen, fietsen  kortom buitenspelen en functioneren. Er komen diverse revalidatiemogelijkheden met verschillende ondergronden, zoals grind, schors en klinkers. Maar er zitten ook verhogingen in het terrein, waardoor patiënten kunnen oefenen met traplopen op verschillende brede en smalle tredes. Ook mensen met een rolstoel kunnen een ronde maken in de tuin. Overige bezoekers en het publiek kunnen gebruik maken van de tuin, die natuurlijk ingebed is in het Meanderpark. Op dit moment worden nog fondsen geworven voor onder meer een glijbaan, klautermateriaal en bankjes. Voor donaties en informatie over het project: www.vriendenvanmeander.nl