A+
a-

De Hooglandse Maatjes

 

De Hooglandse Maatjes ondersteunen senioren in Hoogland bij het zetten van een eerste stap naar een activiteit. Veel mensen vinden het moeilijk om een eerste stap te zetten om een nieuwe activiteit te bezoeken, zeker als ze daar niemand kennen. Alleen is maar alleen, en alleen thuisblijven is ook niet alles. In zo’n geval kan een Hooglands Maatje gebeld worden. De Hooglandse Maatjes helpen 55+ers dicht bij huis een geschikte activiteit te vinden. Ze kunnen er ook voor zorgen dat u de eerste keer samen met iemand naar deze activiteit toe kunt gaan. De Hooglandse Maatjes werken gratis en gaan vertrouwelijk met de vraag om.

Daarnaast organiseren de Hooglandse Maatjes elk kwartaal een gezellige middag voor 55+ers in De Neng. Het aanbod van activiteiten is divers en gericht op het tot stand brengen van contacten tussen senioren onderling en om senioren te informeren over zaken die hun na aan het hart liggen.

Wij organiseren bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten over onderwerpen waarmee senioren te maken krijgen bij het ouder worden. Daarbij kunt u denken aan medicijngebruik, buurtzorg, palliatieve zorg en het elektronisch patiëntendossier. Dit wordt afgewisseld met activiteiten als een theater- of muziekvoorstelling, maar bijvoorbeeld ook een High Tea. Met dank aan de ondersteuning door de plaatselijke middenstand en het buurtbudget zijn deze activiteiten mogelijk.

Door de huidige economische neergang zijn steeds meer mensen op organisaties als Hooglandse Maatjes aangewezen. De Hooglandse Maatjes onderhouden dan ook nauw contact met de huisartsen en Buurtzorg Amersfoort Hoogland.  Blijf niet thuiszitten en doe mee!

Meer weten over de Werkgroep Hooglandse Maatjes of onze activiteiten?  Mist u activiteiten in ons aanbod of heeft u een suggestie? Neem dan contact op met Marion van Hees, via 033-8887289 of mavanhees@kpnmail.nl.